Ράπισμα στους συνωμοσιολόγους και σε όσους διαδίδουν fake news έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς».«Δεν είναι σοβαρά πράγματα, ούτε τα fake news ούτε οι συνωμοσιολογίες είναι σοβαρά πράγματα. Συζητάμε για θέμα ζωής και θανάτου. Η ζωή είναι η μεγαλύτερη αξία που υπάρχει στον άνθρωπο», είπε μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

«Οι πάντες αγωνίζονται και για τη σωματική και για την ψυχική και για την πνευματική υγεία του ανθρώπου καθένας στο χώρο που δραστηριοποιείται. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να εκμεταλλεύεται αυτό το αγαθό και να δημιουργεί συνωμοσιολογικές καταστάσεις να προσπαθεί να δώσει μεταφυσικές ερμηνείες και προεκτάσεις σε ένα μέτρο που έχει να κάνει αποκλειστικά με την υγεία του ανθρώπου», επεσήμανε ο κ. Χρυσόστομος.

«Τίποτα δεν εμποδίζει τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Κανένα φυσικό ή κτιστό μέσο δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στη σχέση του ανθρώπου με το Θεό», σημείωσε.

Για τις αντιδράσεις πιστών στην απαγόρευση εισόδου στους ναούς στην καραντίνα, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε: «Είναι άλλο θέμα ότι ο πιστός θέλει να μπει στην εκκλησία για να προσευχηθεί και να ανάψει το κερί του και άλλο θέμα να δημιουργώ καταστάσεις τέτοιες για να αποτρέπω την εφαρμογή των μέτρων υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζονται».

Όπως παρατήρησε, «πρέπει να δοθεί ένα περιθώριο στους πιστούς, όχι για να παρακολουθήσουν την ακολουθία που δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα οι εκκλησίες να είναι ανοικτές για ατομική προσευχή και να μπορεί ο κάθε πιστός να πηγαίνει να προσεύχεται».

«Το θέμα είναι σοβαρό. Με τα θέματα της υγείας δεν παίζει κανείς. Βλέπετε ότι τείνει να γίνει τσουνάμι υγειονομικό και στη χώρα μας όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει για αυτό να υποτιμήσουμε και την πνευματική διάσταση του ανθρώπου, ο οποίος έχει την ανάγκη της προσευχής ακόμα και στο ναό ως ατομική προσευχή», υπογράμμισε ο κ. Χρυσόστομος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.