Ι.Μ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συζήτηση, με αφορμή το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου: «Εκκλησία και Κοινωνία», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, από το Τμήμα Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. Φάρις, του Δήμου Καλαμάτας.

Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεολόγος κ. Ιωάννης Μπουγάς και ο Δοκιμιογράφος κ. Δημήτριο Κοσμόπουλος. Η συζήτηση έγινε με αφορμή το φλέγον ζήτημα της Εκκλησιαστικής Κοινωνίας και της σχέσεως του Εκκλησιαστικού σώματος με την Κοινωνία των Πολιτών.

Τέθηκαν ερωτήματα όπως, Τί είναι η Εκκλησία ως γεγονός; Έχει αλλοτριωθεί στον σύγχρονο κοινωνικό μας βίο; Διαλέγεται με την κοινωνία και τον κόσμο όπως επιτάσσει η Ευαγγελική της Παράδοση; Ποια είναι η ποιότητα και η ισχύς του «επισήμου» λόγου των εκπροσώπων της;

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, προλόγισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ενώ παρευρέθησαν οι Βουλευτές του Νομού Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων.

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.