Μεσίστιες θα κυματίζουν για τρεις ημέρες οι σημαίες σε όλους τους ναούς της Αιθιοπίας, του Τζιμπουτί και της Ερυθραίας καθώς στην Ιερά Μητρόπολη Αξώμης έχει τριήμερο πένθος για την εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Γέροντος Καισαρείας (πρώην Αξώμης) κυρού Πέτρου, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 88 ετών.

Η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, με το άγγελμα της εκδημίας του μακαριστού κυρού Πέτρου, συμμετέχοντας στη βαθύτατη θλίψη της Τοπικής Εκκλησίας, αποφάσισαν:

1. Να τελεσθεί Ιερό Μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπέμπα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

2. Να κατατεθεί στέφανος ανθέων στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαρμαριωτίσσης κατά την Εξόδιο Ακολουθία.

3. Να κοιματίζουν μεσίστιες επί τριημέρου οι σημαίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς στην Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και την Ερυθραία, σε ένδειξη πένθους για την κοίμηση του Μητροπολίτου κυρού Πέτρου.

4. Να πραγματοποιηθεί στην Αιθιοπία, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Πρεσβείας, της Ελληνικής Κοινότητος, της Ελληνικής Αθλητικής Ενώσεως «Ολυμπιακός» και των Ελληνικών Σχολείων, εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του μακαριστού κυρού Πέτρου, στην οποία θα παρουσιαστεί με ευγνωμοσύνη το πολύπλευρο έργο του κατά την 40ετή διακονία του ως Μητροπολίτου Αξώμης.
Πέτρου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας, του από Αξώμης, αιωνία η μνήμη!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.