Δεκάδες Παλαιστίνιοι ταραξίες έριξαν καπνογόνα προς την πλευρά των Ισραηλινών.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν για μία ακόμη φορά μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων στο τέμενος «Aλ Ακσά» της Ιερουσαλήμ, μετά το τέλος της πρωινής προσευχής. Το τέμενος βρίσκεται στον «Όρο του Ναού» – όπως ονομάζεται η Πλατεία των Τεμενών στην παράδοση του ιουδαισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Jerusalem Post», τα αίματα άναψαν όταν Παλαιστίνιοι ταραξίες άρχισαν να ρίχνουν στις ισραηλινές δυνάμεις πέτρες και καπνογόνα. Βίντεο που έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας δείχνουν σκηνές από το σημείο. Για την προστασία τους, οι Παλαιστίνιοι ταραξίες εισέβαλαν στο ιερό κτίριο όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα δεκάδες πιστοί.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο τέμενος Αλ Άκσα, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, μετά την πρωινή προσευχή. Η περιοχή μετατρέπεται συχνά σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ της ισραηλινής αστυνομίας και Παλαιστινίων διαδηλωτών. Φέτος, η ένταση βρίσκεται στα ύψη καθώς η μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανιού συμπίπτει με τον εορτασμό του εβραϊκού Πάσχα.

Λίγη ώρα αφότου ξέσπασαν τα επεισόδια, εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί μετέβησαν τον ιερό χώρο του Αλ Ακσά, όπως ανέφερε το πρακτορείο «Ynet». Από την πλευρά του , ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαίλ Χανίγια προειδοποίησε την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να μην επιτρέψει στους Ισραηλινούς να εισέλθουν στο συγκρότημα του Όρους του Ναού.

«Λέω στο Ισραήλ ότι αν πιστεύει ότι η εισβολή στο Αλ Ακσά θα αλλάξει τον ισλαμικό του χαρακτήρα, το Ισραήλ αυταπατάται. Αυτό που κάνουν οι Ισραηλινοί στο τέμενος θα ωθήσει προς τη σύγκρουση και την αντιπαράθεση», τόνισε ο Χανίγια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.