Τα γνωστά σε όλους Μερομήνια, αρχικά αναφέρονται στις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Αναλυτικά ο καιρός, σύμφωνα με τα Μερομήνια

Ιούνιος

Ο Ιούνιος ξεκινά με άστατο καιρό και δεν θα λείπουν οι γνωστές μπόρες. Ωστόσο από τα μέσα του μήνα και μετά θα επιστρέψει η ζέστη ενώ προς το τέλος θα μας επισκεφθούν και οι πρώτοι καύσωνες.

Ειδικότερα, ο Ιούνιος θα φέρνει κατά τόπους καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ του Αγίου Πνεύματος (13/06/2022) ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με λίγες βροχές.

Στα μέσα του μήνα θα επιστρέψει η καλοκαιρία, με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη.

Στα τέλη του μήνα ενδεχομένως να ζήσουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού αλλά και ισχυρά μποφόρ.

Ιούλιος

O Ιούλιος θα είναι ο μήνας που η χώρα θα γίνει «καμίνι» καθώς μετά το πρώτο δεκαήμερο οι υψηλές θερμοκρασίες θα μας αναγκάσουν να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά στο φουλ.

Ειδικότερα, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, ο καιρός θα είναι ασταθής με σποραδικές -κατά τόπους- μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου θα σημειωθούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, σε όλη τη χώρα και θα ζήσουμε έντονους και επαναλαμβανόμενους καύσωνες.

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, όλη η χώρα θα είναι «καμίνι». Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν ξεπερνώντας ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου .

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.