Ιερά Μονή Ασωμάτων Αμαρίου: Πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, έδρα της Περιφέρειας Κρήτης, σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα την αναστήλωση της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Αμαρίου και συγκεκριμένα της Βόρειας Πτέρυγας του μοναστηριακού συγκροτήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, ο Πρόεδρος της Μοναστηριακής Επιτροπής και Εφημέριος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Διαμαντάκης και ο πολιτικός μηχανικός και μελετητής του έργου της αναστήλωσης κ. Άρης Χατζηδάκης.

Ο Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την προσωπική μέριμνα που επιδεικνύει τόσο στο έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Κρήτης όσο και στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων. Κατόπιν παρουσιάστηκε από τον μελετητή του έργου κ. Χατζηδάκη η μελέτη αναστήλωσης της βόρειας πτέρυγας της Ιεράς Μονής τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ώριμο έργο, αφού διαθέτει όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όσο και από λοιπές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Κράτους, επισημαίνοντας, ότι το τμήμα αυτό της Μονής έχει ιδιαίτερα πληγεί και μερικώς αλλοιωθεί από την 50χρονη και πλέον φιλοξενία και λειτουργία της πρώην Γεωργικής Σχολής των Ασωμάτων.

Τόσο η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λιονή όσο και ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Μουρτζανός με θερμά λόγια τόνισαν την σπουδαιότητα ανάδειξης της Μονής των Ασωμάτων, που μπορεί να αποτελέσει το σύγχρονο πνευματικό κέντρο της περιοχής όπου παράλληλα με την λειτουργία του νέου ερευνητικού κέντρου με την επωνυμία «Δίκτυο Έρευνας και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης Σχολής Ασωμάτων» θα συμβάλλουν στην συνολική ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμαρίου και του Νομού Ρεθύμνης.

Ο Περιφέρειάρχης κ. Αρναουτάκης δέχθηκε με ικανοποίηση ένα ακόμη έργο αναστήλωσης της Εκκλησίας της Κρήτης που με επιμέλεια και συνέπεια ετοιμάστηκε προκειμένου να ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), τονίζοντας την σταθερή προσήλωση της Περιφέρειας Κρήτης στα έργα πολιτισμού που αναδεικνύουν το νησί σε ολόκληρο τον κόσμο και διαβεβαιώνοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης θα πράξουν τα δέοντα ώστε και το έργο αυτό να τύχει της ανάλογης χρηματοδότησης και συνολικής αναστήλωσης και αποκατάστασης του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.