Τo πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 28 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στη Σπάρτη η Τελετή της Αγάπης. Αρχικά σήμαναν οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλης παρατεταμένα, ενώ ακολούθησε στο Επισκοπείο, παρουσία των κληρικών και των αρχών, η αμφιοφορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό.

Εν συνεχεία σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, η οποία προπορευομένων της Δημοτικής Φιλαρμονικής, των Ιερών Λαβάρων και της Ιερής Εικόνας της Αναστάσεως, δια των οδών Λυσάνδρου, Μητροπολίτου Γερμανού, Άγιδος, Λυκούργου και Λυσάνδρου κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, στη γερμανική από τον μοναχό της Ι.Μ Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων π. Σιλουανό Σφυρίου και στην αγγλική από τον διάκονο π. Ραφαήλ Τσάλτα. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε κλήρο, αρχές, στρατό, αστυνομία και τον ευσεβή λαό, για την παρουσία τους στις Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος, που αποτελεί την απαντοχή και την παρηγοριά μας, να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Μετά την τελετή η πομπή επέστρεψε στο Επισκοπείο, όπου επακολούθησε δεξίωση των Αρχών και προσφορά στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ως ευλογία, των πασχαλινών αυγών από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.