ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022 07.00 - Η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου Ζωντανά. Πρώτη Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου – Ευλογία και Αγιασμός. Όρθρος και Θεία Λειτουργία 23 Απριλίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Μεγάλο Σάββατο με την θεόσωμο ταφή και η εις άδου κάθοδος του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Ακολουθία της πρώτης Αναστάσεως του Μεγάλου Σαββάτου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022 07.00.

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022 07.00 – Η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελείται 10 φορές το έτος. Μία από αυτές είναι το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας πρώτης Αναστάσεως του Μεγάλου Σαββάτου 23 Απριλίου 2022 με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Μεγάλο Σάββατο. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Μεγάλου Σαββάτου με την πρώτη Ανάσταση – Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Μεγάλου Σαββάτου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Πρωτη Ανασταση
Μεγαλο Σαββατο
Μεγαλη Εβδομαδα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
23 Απριλιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.