Στον Ιερό Ναό των αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας μετέβη το πρωί της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να δηλώσει την συμπαράστασή του στον Εφημέριο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Χρήστο Καραγιάννη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, οι οποίοι με πολύ προσωπικό μόχθο ξενύχτησαν, ώστε να απομακρύνουν τα όμβρια ύδατα της βραδινής νεροποντής, που έπληξε την πόλη μας και γέμισε ο Ναός με αρκετό όγκο νερού. Ευτυχώς, χάρις στην αμεσότητα του π. Χρήστου, των μελών του Συμβουλίου και των ποστών κατοίκων της Ενορίας, οι οποίοι επενέβησαν αμέσως, δεν προξενήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του Ναού.

Ο π. Χρήστος με πολύ αγάπη εδέχθη τον Ποιμενάρχη μας και εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιάσμό του για την ευλογημένη παρουσία του, μία παρουσία η οποία έδωσε δύναμη σε όλους, όπως χαρακτηριστικά εδήλωσε.

Ο Σεβασμιώτατος διαβεβαίωσε τον π. Χρήστο, ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες του θα στέκονται πάντοτε βοηθητικά στο πλευρό των Ενοριών και ευχήθηκε ποτέ ξανά στο μέλλον να μη συμβούν τέτοια παρόμοια περιστατικά.

Συνεχάρη τον π. Χρήστο για την υπερβάλλουσα αγάπη, την οποία επιδεικνύει στην αποπεράτωση του μεγαλοπρεπούς αυτού Ναού, δια την κατασκευή του οποίου εξέφρασε τον θαυμασμό του και ευχαρίστησε όλους τους πιστούς κατοίκους της Ενορίας για την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά της διακονίας τους στην Ενορία.

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στο Γραφείο του, όπου καθημερινά δέχεται εκατοντάδες πιστούς κάθε ηλικίας, οι οποίοι προσέρχονται στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως μας προκειμένου να γνωρίσουν τον Ποιμενάρχη μας από κοντά, να τους ευχηθούν το ΑΞΙΟΣ για την Ενθρόνισή του και να ασπασθούν το χέρι του, αποκομίζοντας την πατρική του ευχή, την οποία ο Σεβασμιώτατος και δίδει από την καρδιά του σε όλους ανεξαιρέτως, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στον καθένα ξεχωριστά για την επίσκεψή του.

Στις 11:00 το πρωί, τις Εγκαταστάσεις του Διοικητικού – Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, επισκέφθηκαν 31 μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή τους κ. Γεωργίου Σκαφίδα και από τους Εκπαιδευτικούς κ. Λάμπρο Φλώτσιο και κα Στεργιανή Αλεξανδρή.

Ο Ποιμενάρχης μας με πολλή οικειότητα, πατρική αγάπη και απλότητα εδέχθη τα παιδιά στο Γραφείο του και για αρκετή ώρα είχαν μία ευχάριστη συνομιλία σ’ ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος έδιδε κατανοητές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα των παιδιών και τους προσέφερε πλούσια γλυκίσματα.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα από την συναναστροφή τους με τον Σεβασμιώτατο, με αφθόρμητο τρόπο και παιδική αγάπη τον προσεκάλεσαν στο Σχολείο τους για να τους ευλογήσει και να συνεχίσουν τον όμορφο διάλογό τους.

Στην συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν τις Εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, όπου και τους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Σταθμού π. Δημήτριος Ατματζίδης και οι συνεργάτες του Σταθμού.

Στο Studio τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια από τον π. Δημήτριο για το πώς δουλεύει ένας σταθμός, ποιο είναι το πρόγραμμα, πως δημιουργείται και ποια τα οφέλη στους ακροατές.

Εν τέλει ο π. Δημήτριος με ευλογία του Σεβασμιωτάτου παρότρυνε τα παιδιά εν όψει των ευλογημένων ημέρων των Χριστουγέννων, να ετοιμάσουν με την βοήθεια των δασκάλων τους κατά ομάδες, τις δικές τους επίκαιρες εκπομπές και να τις παρουσιάσουν στο πρόγραμμα του Σταθμού για να αποκτήσουν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία στο Ραδιόφωνο αλλά και να ωφελήσουν τους χιλιάδες ακροατές.

Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του π. Δημητρίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Ακολούθως και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ποιμενάρχου μας, στα Γραφεία κατέφθασε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, όπου και πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στον Ποιμενάρχη μας, καλωσορίζοντάς τον και εθιμοτυπικώς στην πόλη της Λαμίας, ευχόμενος για ακόμη μία φορά το ΑΞΙΟΣ!

Τον κ. Δήμαρχο υπεδέχθη εγκαρδίως μετ’ εξαιρέτου τιμής στην είσοδο των Εγκαταστάσεων του Πνευματικού –Διοικητικού Κέντρου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος και τον συνόδευσε μέχρι το Γραφείο του Ποιμενάρχου μας.

Ο Σεβασμιώτατος υπεδέχθη με αδελφική αγάπη τον κ. Καραΐσκο και για ακόμη μία φορά τον ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε κατά την ημέρα της Ενθρονίσεως του στη Λαμία και για όλη την αγάπη και το πνεύμα ενότητος και συνεργασίας με τα οποία περιβάλλει τόσο τον ίδιο, όσο και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο κ. Δήμαρχος εις ανάμνησιν της επισκέψεως του, εδώρησε στον Σεβασμιώτατο μία χειροποίητη Εικόνα του προστάτου του αγίου, οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, του οποίου το όνομα και φέρει ο Ποιμενάρχης μας, την οποία εφιλοτέχνησαν οι τοπικοί αγιογράφοι αδελφοί Ιωάννης και Δημήτριος Πανουργιάς.

Το δώρο του κ. Δημάρχου προξένησε την συγκίνηση του Σεβασμιωτάτου και τις θερμές του ευχαριστίες.

Στην ολοκλήρωση της επισκέψεως ο Ποιμενάρχης μας και ο κ. Δήμαρχος έκαναν δηλώσεις για την κοινή τους πορεία και συνεργασία, η οποία θα διεξαχθεί όπως υπογράμμισαν με πνεύμα αγάπης, συνεργασίας και ενότητος για το καλό της τοπικής κοινωνίας και όφελος του ευσεβούς λαού της Λαμίας.

«Δεν ήταν απλώς μια εθιμοτυπική συνάντηση. Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα αυτά που αφορούν τον τόπο μας, για τις κοινές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για τα νέα πεδία συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ Ιεράς Μητροπόλεωςς Φθιώτιδος και Δήμου Λαμιέων. Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος γιατί στο τιμόνι της Μητρόπολης βρίσκεται ένας Πνευματικός ηγέτης, ένας νέος άνθρωπος που πιστεύει ότι, η Εκκλησία πρέπει να βρίσκεται όχι απλώς δίπλα, αλλά μέσα στην κοινωνία, με έργα και δράσεις. Εύχομαι η ευλογία του Κυρίου να τον συνοδεύει για πολλά χρόνια στην διακονία Του.», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος».

Το απόγευμα στις 6:00 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, όπου χαιρέτισε την Έναρξη του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου με θέμα: «Τοπική Ιστορία και Εκπαίδευση. Αναπτύσσοντας μια οργανική και αποτελεσματική σχέση μεταξύ τους».

Ο Ποιμενάρχης μας στον σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την Οργανωτική επιτροπή για την επιλογή του τόσο ενδιαφέροντος θέματος και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το Συνέδριο αυτό αναδεικνύει ό,τι η Τοπική Ιστορία δεν αποτελεί μουσειακό αντικείμενο αλλά τροφοδοτεί δυναμικά την επιστήμη της παιδαγωγικής».

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς καλή επιτυχία στις εργασίες του τριήμερου Συνεδρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στην πόλη μας, καταστώντας την Λαμία, κέντρο του Επιστημονικού και Παιδαγωγικού Ενδιαφέροντος.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν: η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Κώστας Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκου και ακολούθησαν οι προγραμματισμένες ομιλίες των διοργανωτών για την ανάπτυξη του θέματος του συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν στις 23 και 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.