ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης με τον μυστικό δείπνο - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 07.00.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 21 Απριλίου 2022 στις 07.00 το πρωί. Μεγάλη Πέμπτη με τον μυστικό δείπνο, τον Ιερό Νιπτήρα, την υπερφυά προσευχή και την προδοσία αυτή.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης με τον μυστικό δείπνο – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 07.00.

ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 07.00 – Ο Μυστικός Δείπνος.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελείται 10 φορές το έτος. Μία από αυτές είναι το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Μεγάλης Πέμπτης 21 Απριλίου 2022 του μυστικού δείπνου, και της υπερφυάς προσευχής με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ Μεγάλη Πέμπτη. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Μεγάλης Πέμπτης με την υπερφυά προσευχή και την προδοσία αυτή – Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Μεγάλης Πέμπτης. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μυστικοσ δειπνοσ
Μεγαλη Πεμπτη
Μεγαλη Εβδομαδα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
21 Απριλιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.