ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

Την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί, 3 Μαΐου 2024, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ναού και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι η Μεγάλη Παρασκευή μας μεταφέρει στον φρικτό Γολγοθά εκεί που σταύρωσαν τον Κύριο της δόξης και τους δύο κακούργους. Έναν στα αριστερά και έναν στα δεξιά του.
Ο αναμάρτητος Λυτρωτής και Κύριός μας σήκωσε τις αμαρτίες ολοκλήρου του ανθρώπινου γένους. Θυσιάζεται υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας. Ο εκ δεξιών ληστής ομολόγησε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Θεός “Μνήσθητί μου Κύριε, εν τη Βασιλεία σου” και ο Κύριος τον εισήγαγε στην επουράνιο Βασιλεία του. Ο έτερος ληστής βλασφημεί τον Κύριο λέγοντας: “Αν εσύ είσαι ο Μεσσίας, σώσε τον εαυτό σου και εμάς”.
Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε την ομιλία του προτρέποντας τους πιστούς να ζουν την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, να αγωνίζονται για την δόξα του Θεού και να αξιωθούν μαζί με τον ληστή και όλους τους Αγίους της Βασιλείας του Θεού.
Μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. κ. Χρυσοστόμου για καλή Ανάσταση και προέτρεψε τους πιστούς να παραμείνουν στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν οι Διάκονοι π. Παναγιώτης Λάγιος και π. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.