ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και των Μεγαλων Ωρών των Χριστουγέννων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 39η ημέρα.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Χριστουγέννων Ζωντανά. Χριστούγεννα. Ο Όρθρος και οι Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 23 Δεκεμβρίου 2021.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και των Μεγαλων Ωρών των Χριστουγέννων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 39η ημέρα.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 23 Δεκεμβρίου 2021 με τον Όρθρο και τις Μεγάλες Ώρες των Χριστουγέννων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ώρα έναρξης: 18.00
ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Ακολουθία Όρθρου και Μεγαλων Ωρών των Χριστουγέννων – Εσπέρα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Μεγαλεσ Ωρεσ
Χριστουγεννα
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Εσπερινοσ
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
23 Δεκεμβριου
Божественная литургия

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος.

Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.