Ανάληψη του Κυρίου: Με λιτανεία της εικόνας εορτάστηκε η Ανάληψη του Κυρίου στο χωριό Γκινάριτ της Αλβανίας, όπου εόρτασε ο ομώνυμος ναός. Του π. Ηλία Μάκου. Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος, ο οποίος στο κήρυγμά του ανέλυσε τη σημασία για τη ζωή των πιστών της Ανάληψης στους ουρανούς του Κυρίου, αφού ολοκλήρωσε το σωτήριο έργο του επί της γης, μετά τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του, έχοντας, όμως, πάντοτε στραμμένο το βλέμμα του προς εμάς, δίνοντά μας την ευλογία Του και ευρισκόμενος συνεχώς δίπλα μας.

Περιμετρικά του ναού, στον προαύλιο χώρο, λιτανεύτηκε ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου η εικόνα της Αναλήψεως, ενώ μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του ναού.

Λιτανεία της εικόνας Λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως του Κυρίου

Λιτανεία της εικόνας Λιτανεία της εικόνας της Αναλήψεως

Αναλήψεως του Κυρίου Ιησού

Αναλήψεως Μητροπολίτης Εμπασάν Αντώνιος

Αυτό, που ένιωσαν οι πιστοί, συμμετέχοντας στη θεία λειτουργία και στη λιτανεία και ακούγοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και τους ύμνους, είναι ότι ο χωρισμός του Ιησού από τη γη, έγινε κατά τρόπο, που εκδηλώνει τα τρυφερά αισθήματα του Θεανθρώπου προς τους ανθρώπους.

Αναλήψεως του Κυρίου Ιησού 2021

Δεν ανεχώρησε, δεν υψώθηκε οργισμένος για τη σκληροκαρδία μας. Δεν έφυγε, δεν ανελήφθη απογοητευμένος για την αδιαφορία μας.

Ο ίδιος, τι μεγαλειώδες, με το στόμα του μας διαβεβαίωσε ότι είναι μαζί μας. Και το επιβεβαίωσε ευλογώντας, τη στιγμή της Αναλήψεώς Του, τους μαθητές του, την Εκκλησία και κατά συνέπεια όλους τους πιστούς, αλλά και ολόκληρη τη γη.

Αυτό το γεγονός μας δίνει θάρρος και ελπίδα. Δεν είναι μακριά από εμάς ο Χριστός. Δίπλα μας είναι και μας παρακολουθεί, μας βλέπει και μας ακούει.

Εκεί, που μας λιώνει ο πόνος, εκεί, που θολώνουν τα μάτια, εκεί, που μας ξεσκίζουν την καρδιά μας οι θλίψεις, τι παράδοξο και τι θαυμαστό, αισθανόμαστε τη στοργή του Ιησού, την απέραντη στοργή Του, να μας περιβάλλει, και το χέρι Του να μας ευλογεί.

Ο Χριστός δεν μας λησμονά.

Λιτανεία της εικόνας Ανάληψη του Κυρίου

Αναλήψεως του Κυρίου 2021

Αναλήψεως του Κυρίου Μητροπολίτης Εμπασάν Αντώνιος

Αναλήψεως του Κυρίου Μητροπολίτης Αντώνιος

Αναλήψεως του Κυρίου 2021

Αναλήψεως του Ιησού Εμπασάν

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.