Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σχολίασε ότι οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει.

Στην πορεία της πανδημίας και στο πότε αναμένεται να πετάξουμε τις μάσκες αναφέρθηκε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Σχολιάζοντας το ότι στη Δανία πέταξαν τις μάσκες, και κάνοντας μια πρόβλεψη για το πότε θα μπορεί αυτό να γίνει και στην Ελλάδα, η κ. Παγώνη είπε ότι «η Δανία έχει 90% εμβολιασμούς».

«Οι άνω των 60 έχουν κάνει 3η δόση στο 87%. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το γιατί πέταξαν εκεί τις μάσκες. Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει. Είμαστε ακόμα στο 69%. Δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε, δεν συγκρίνονται τα κράτη μεταξύ τους, γιατί έχουν άλλες παραμέτρους. Έχουμε 300.000 άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι, και περίπου άλλους τόσους που πρέπει να κάνουν την 3η δόση. Δεν θα πετάξουμε τις μάσκες ούτε το Πάσχα, αλλά θα περάσουμε ένα ωραίο Πάσχα που δεν θα συγκρίνεται με τα προηγούμενα», τόνισε.

Με την 3η δόση ενισχύεται πολύ ο οργανισμός

Τέλος, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου αναφέροντας: «Η 3η δόση γίνεται επειδή εξασφαλίζει με τα αντισώματα που παρέχει στον οργανισμό προστασία, και για την Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, και πιστεύω ότι θα καλύπτει ό,τι έχουμε με κορωνοϊό. Για την 4η δόση ας μην προτρέχουμε, θα εισηγηθεί η επιτροπή εμβολίων. Στην 3η δόση είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Με την 3η δόση ενισχύεται ο οργανισμός πολύ, για αυτό επιμένουμε για τον εμβολιασμό».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.