Στην εποχή της τεχνολογίας όπου όλα είναι αυτοματοποιημένα, η διάδοση της είδησης γίνεται ταχύτατα σε κάθε γωνιά του πλανήτη μέσω διαδικτύου και οι όροι «γκουγκλάρω» και «σερφάρω» έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της, η ιδέα της έκδοσης και κυκλοφορίας μιας σχολικής εφημερίδας φαντάζει κάπως αντιφατική.

Κι όμως, η Διασχολική Εφημερίδα «Αίθουσα με Θέα» Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας αποτελεί πλέον γεγονός! Πρόκειται για ένα «εκδοτικό» εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν διάφορα σχολεία του νομού Φθιώτιδας, μεταξύ των οποίων και το δικό μας, το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης».

Η εν λόγω εφημερίδα, που παρεμπιπτόντως δεν υπολείπεται σε τίποτα εν συγκρίσει με γνωστές έντυπες εκδόσεις, καθώς περιλαμβάνει μια πλούσια γκάμα πληροφοριών, από editorial και συνεντεύξεις με τοπικούς και εκκλησιαστικούς άρχοντες, μέχρι άρθρα ποικίλου ενδιαφέροντος και θέματα που άπτονται της επικαιρότητας συνοδευόμενα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, έλαβε σάρκα και οστά χάρη στη συμμετοχή κάποιων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων και της δικής μας συναδέλφου κ. Αντωνίας Βογιατζή, Γαλλικής Φιλολογίας, η οποία ανήκει στην ομάδα συλλογής της ύλης ενώ παράλληλα, έχει αναλάβει και το δύσκολο κομμάτι της σελιδοποίησής της. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές, όμως, δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα παιδιά, που μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Αίθουσα με Θέα» μοιράζονται με τους αναγνώστες, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τα όνειρά τους!

“Συγχαρητήρια πολλά, επομένως, αξίζουν τόσο στην Ομάδα των Εκπαιδευτικών όσο και στη δική μας εκπαιδευτικό κ. Αντωνία Βογιατζή, η οποία σε ρόλο «αρχισυντάκτη» καθορίζει τα θέματα και τη σειρά των άρθρων. Ωστόσο, τα πιο θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στους μαθητές των Σχολείων που συμμετέχουν, οι οποίοι με την πένα τους, όχι μόνο ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στη συγγραφή, εκφράζοντας παράλληλα όλα όσα τους απασχολούν, αλλά κυρίως διότι αντιστέκονται σε αυτό που προστάζει η γενιά τους και η σύγχρονη κοινωνία της πληροφορίας. Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται εξακολουθούν να υπάρχουν νέοι οι οποίοι θα επιλέξουν κάποιες φορές να χρησιμοποιήσουν λεξικό αντί να «γκουγκλάρουν» και να διαβάσουν ένα βιβλίο αντί να «σερφάρουν». Και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο!” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας “Όσιος Βησσαρίων Αγαθωνίτης”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.