Μαθητές και Καθηγητές του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS επισκέφθηκαν την Πολιτιστική Δραστηριότητα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Χαλκίδας την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια της γνωριμίας των μαθητών με τα ελληνικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις.

Το 2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Ιωαννίδου και την κ. Πίσχινα εκπροσωπεί τη χώρα μας στο πρόγραμμα, ενώ μαθητές του φιλοξενούν, αυτή τη βδομάδα, μαθητές από ευρωπαϊκές χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Γερμανία κ.α.

Με ένα θερμό καλωσόρισμα ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνας χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και στη σύντομη ομιλία του συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που είχαν να επισκεφθούν έναν ορθόδοξο Ι. Ναό.

Έπειτα, χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη του Ναού κ. Γεώργιο Αντωνίου, έψαλλαν ύμνους και το απολυτίκιο της Αγ. Μαρίνας, ώστε οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το ύφος και το μέλος της Βυζαντινής Υμνολογίας.

Στη συνέχεια, ο δάσκαλος Αγιογραφίας του Ναού κ. Τηλέμαχος Παναγιωτίδης αναφέρθηκε στις αγιογραφικές μεθόδους, εξήγησε την κατάταξη των αγιογραφιών μέσα σε έναν ορθόδοξο ναό και παρουσίασε τα στάδια αγιογράφησης φορητών εικόνων του εργαστηρίου αγιογραφίας.

Έπειτα, οι επισκέπτες μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού και το λόγο πήρε η χοροδιδάσκαλος κα Ελισάβετ Γιασεμάκη, η οποία δίδαξε στους μαθητές τρείς παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.

Ακολούθησε ένα μικρό κέρασμα και η αποστολή αναχώρησε από τον Ι. Ναό, ώστε να ακολουθήσει το γεμάτο πρόγραμμά της στην περιήγηση και την γνωριμία με τον τόπο μας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, πως οι μεταφράσεις στα Αγγλικά έγιναν από το μέλος της Ενορίας Αγ. Μαρίνας την καθηγήτρια κ. Χριστίνα Πολυζωγοπούλου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.