Καλεί τους πιστούς να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις και να εορτάσουν όλοι μαζί την Ανάσταση στις 21:00 στις εκκλησίες.

Στις 21:00 θα εορταστεί φέτος η Ανάσταση στις εκκλησίες πανελλαδικά, μετά από κοινή απόφαση της Πολιτείας και της Ιεράς Συνόδου. Πως η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής θα πειθαρχήσει σε αυτή την απόφαση, είπε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm ο Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων.

«Σίγουρα η Ανάσταση τελείται στις 00:00, αυτός είναι ο κανόνας και το σωστό, αλλά σήμερα ζούμε σε μία αρρωστημένη κατάσταση», είπε και πρόσθεσε: «προτιμώ να κάνουμε υπακοή σε αυτό που λέει η Εκκλησία και να είμαστε μέσα στην Εκκλησία, έστω κι αν είναι λάθος, παρά να κάνω το σωστό και να είμαι εκτός Εκκλησίας». «Θα είμαστε μέσα στην Εκκλησία, έστω κι αν κάνουμε λάθος», υπογράμμισε ξανά σε άλλη αποστροφή του.

Ο Μητροπολίτης ζήτησε από τους πιστούς να μην γυρίσουν την πλάτη τους στην εκκλησία, λέγοντας: «όλα τα μεγάλα γεγονότα στη ζωή μας αν δεν τα ζήσουμε μεταξύ μας δεν μπορούμε να τα ζήσουμε με τον Θεό, γι’ αυτό κι εκείνος μας προσκαλεί να γίνουμε πρώτα όλοι μαζί μία οικογένεια και μία ενότητα και μετά να πάμε στις εκκλησίες μας, για να βιώσουμε το γεγονός της Αναστάσεως και το μήνυμα της Αναστάσεως να είναι η καθημερινότητά μας».

Όσο για το γεγονός της Ανάστασης, ο Μητροπολίτης προτείνει πίστη, διότι όπως διηγείται «χωρίς την πίστη στον Αναστημένο Χριστό ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα δυστυχισμένο, γι’ αυτό έρχεται το γεγονός της Αναστάσεως και μας κάνει ανθρώπους, μας ανοίγει την προοπτική μας προς την αιωνιότητα».

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου
Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, στις 16:00 και στις 17:00, σε όλους τους ναούς της πόλης προς αποφυγή συνωστισμού των πιστών, τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Στη συνέχεια ψάλθηκε ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης.

Ο Μητροπολίτης τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο ναό Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.