ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ: Η Μαίρη η Μαρία Μαγδαληνή είναι ένας από τους πιο συζητημένα πρόσωπα της εποχής του Ιησού.Η ιστορία της ζωής της έχει παρερμηνευτεί για αιώνες.

Τα λείψανά της βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου και αποτελούν έναν από τους κύριους δεσμούς μεταξύ αυτής της μυστηριώδους γυναίκας και των σημερινών οπαδών της.

Το κρανίο της Μαρίας Μαγδαληνής

Το πιο εκπληκτικό από τα λείψανα της Μαρίας Μαγδαληνής είναι το κρανίο της, το οποίο βρίσκεται στη νότια Γαλλία, στην πόλη St. Maximin-la-Sainte-Baume. Η λατρεία της στην Γαλλία συνδέεται με το μύθο του Αγίου Δισκοπότηρου και την ιστορία της διαφυγής της από τους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με το μύθο λέγεται η Μαίρη Μαγδαληνή θάφτηκε από τον φίλο της τον Maximino, ο τάφος άνοιξε στις 10 Δεκεμβρίου, 1279.Εκείνοι που άνοιξαν τον τάφο βρήκαν μέσα στο φέρετρο σκόνη και μια ξύλινη πλάκα καλυμμένη με κερί με μια επιγραφή που έγραφε: “Εδώ βρίσκονται τα λείψανα της Μαρίας της Μαγδαληνής. ”

Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, το κρανίο της Μαρίας Μαγδαληνή απομακρύνθηκε από την εκκλησία, αν και στη συνέχεια δόθηκε στον αρχιεπίσκοπο και διατηρήθηκε σε χρυσή λειψανοθήκη. Περίεργως, το κρανίο έχει μια κόκκινη περούκα.

Μαρία Μαγδαληνή γιορτή σήμερα

Το χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής

Ένα άλλο περίφημο λείψανο της Μαρίας Μαγδαληνής είναι το χέρι της, το οποίο βρίσκεται στη Μονή της Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (Ελλάδα). Είναι το αριστερό χέρι μιας γυναίκας, σύμφωνα με την παράδοση ανήκε στη Μαρία Μαγδαληνή. Πιστεύεται ότι είναι άφθαρτο και πολύ θαυματουργό. Λέγεται επίσης ότι αυτό το λείψανο που εκπέμπει ένα ευχάριστο άρωμα, προέρχεται από την πιο πάνω ιστορία του ανοίγματος του γαλλικού τάφου της Μαρίας Μαγδαληνής.

Πολλές ιστορίες είναι γνωστές σε σχέση με τα θαύματα που φέρεται ότι εκτελούνται από αυτό το πολύτιμο λείψανο. Πιστεύεται, για παράδειγμα, ότι το χέρι της Μαγδαληνής προστατεύει τα χωράφια και τις καλλιέργειες των αγροτών και ότι είναι υπεύθυνο για την συνεχή εξάλειψη των σκουληκιών που καταβροχθίζουν τα φυτά!!.

Δεν σταματά εκεί όμως: λένε επίσης ότι αυτό το λείψανο, όταν υπήρξε μια μεγάλη πυρκαγιά το 1945 σε ένα κοντινό δάσος, βοήθησε να σβήσουν τη φωτιά και να σώσει το μοναστήρι.

Όπως με τα γαλλικά λείψανα, το αριστερό χέρι της Μαρίας Μαγδαληνής προστατεύεται μέσα σε ένα διακοσμημένο κιβώτιο, και τιμάται από χιλιάδες προσκυνητές κάθε χρόνο.

Η Μαρία Μαγδαληνή είχε τεράστιο αντίκτυπο στον Χριστιανισμό και ίσως και στον Ιησού. Οι χώροι όπου βρίσκονται τα λείψανα εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό προορισμό πολλών προσκυνητών.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.