ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 : Δεν έχουμε συζητήσει κανένα σενάριο αυτή τη στιγμή” ξεκαθάρισε ο κ. Βρούτσης για τα σενάρια κουρέματος των αναδρομικών ώστε να καταβληθούν εφάπαξ και “δεν υπάρχει καμία άσκηση πάνω στην οποία να λέμε ότι ετοιμάζουμε τη ρύθμιση αυτή τη στιγμή”.

Εμείς συστήνουμε να μην προσφύγει κανείς σε δικηγόρους” τόνισε ο κ. Βρούτσης, και πρόσθεσε ότι “ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ είναι σε εκκρεμότητα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω”

Με δεδομένη την προσδοκία των συνταξιούχων, “στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρονικός ορίζοντας σαφέστατα θα προσπαθήσουμε να είναι, όσο γίνεται πιο μικρός” ανέφερε ο υπουργός, καθώς “τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν για να καταβληθούν εφάπαξ”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους στη ΔΕΘ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθούν στην ίδια νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ και η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

«Ήδη πληρώσαμε την νέα επικουρική σύνταξη, ήδη πληρώσαμε τα αναδρομικά για 250.000 συνταξιούχους, ήδη δρομολογούμε την νέα κύρια σύνταξη στο τέλος του έτους και θα καταβάλλουμε και τα αναδρομικά 12 μηνών» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας για την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.