Με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου Κεγχρεών κ. Αγαπίουκαι όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα η 39η Ιερατική Σύναξη, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΖ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2023».

Της Ιερατικής Σύναξης προηγήθηκε προσευχή και στην συνέχεια ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου και Ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου ομίλησε με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και το έργο του».

Ο. π. Παναγιώτης με γλαφυρότητα και περιεκτικά αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στην καταγωγή και την εκπαίδευσή Του, στο όραμα της Δαμασκού και στην μεταστροφή Του από διώκτη των Χριστιανών σε θερμό Κήρυκα του Σωστικού Ευαγγελίου του Χριστού. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις τέσσερις Ιεραποστολικές περιοδείες Του και στην Ποιμαντική Του μέριμνα για τις κατά τόπους Εκκλησίες που ίδρυε δια του κηρύγματός Του αλλά και στην διαμόρφωση της ιεραρχίας στις Χριστιανικές Κοινότητες.

Επεσήμανε δε ότι, η Καινή Διαθήκη είναι «Παυλοκρατούμενη», αφού οι Ευαγγελιστές Λουκάς και Μάρκος υπήρξαν μαθητές Του, ενώ ο ίδιος έχει γράψει δεκατέσσερες Επιστολές, στις οποίες ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε περιληπτικά τονίζοντας τις σημαντικότερες θεολογικές διδασκαλίες Του. Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σεπτό Ποιμενάρχη μας και τον άγιο Πρωτοσύγκελλο για την ευλογία να είναι ο εισηγητής του Ιερατικού Συνεδρίου.

Στην συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έλαβε τον λόγο και, αφούευχαρίστησε τον Αιδεσ.π. Παναγιώτηγια την εισήγησή του, έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΖ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2023» αποδίδοντας έτσι την τιμή, τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα» Απόστολο Παύλο, προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και πολιούχο της ιστορικής πόλεως Κορίνθου. Επιπρόσθετα, διευκρίνισε και τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκορινθιακού προσκυνήματος στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας και στα λοιπά Σεβάσματα της Ιεράς Νήσου Τήνου, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Ιουλίου 2023.

Επίσης, έδωσε Ποιμαντικές συμβουλές και διοικητικές διευκρινίσεις για τρέχοντα Εκκλησιαστικά σοβαρά θέματα, ευχόμενος όπως ο Χριστός, ως Κεφαλή της Εκκλησίας, να είναι το κέντρο, η ζωή και η ενότης όλων των μελών του Σώματός Του, ώστε να μη διαιρούνται αυτά αλλ᾿ ούτε και να σκορπίζονται, ζώντας με αγάπη, ομόνοια και σύμπνοια προς δόξαν Θεού και ψυχική τους σωτηρία!

Ακόμα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του επιμορφωτικού προγράμματος «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (εξομολογητική)» που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσ. Αρχιμ. π. ΘεολόγοΑλεξανδράκη, τον συντονιστή εκ μέρους της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου, απένειμε τις Βεβαιώσεις Πιστοποίησης,στους συμμετάσχοντες στο πρόγραμμα Κληρικούς, που σκοπό είχε να τουςεπιμορφώσει σχετικά με το Ι. Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Η 39η Ιερατική Σύναξη έληξε με ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου προς τους Κληρικούς, και την φήμη του Ποιμενάρχου και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου αγίου Κεγχρεών, που έψαλαν όλοι οι Κληρικοί, ενώ δόθηκε ως ευλογία, σε όλους τους Κληρικούς της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου, εκ της Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου το δίτομο Έργο του ομότιμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Χαραλάμπους Γ. Σωτηροπούλου, Δρος Θεολογίας υπό τον τίτλο: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ Α’ & Β’» και το φυλλάδιο του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου με τον Τίτλο: «Θεοπόλος μνησίθεος και αξιόμνηστος».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.