ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 31 Μαΐου 2020 με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων 318 Πατέρων της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, από τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Κυριακή των Αγίων 318 Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Αγίων Πατέρων – Ιερός Ναός Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού – Κυριακή 31 Μαΐου 2020 07.45.

Η έκτη κατά σειρά Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ.

Η σύνοδος συνήλθε κατά πρόσκληση του Μέγα Κωνσταντίνου κατά το εικοστό έτος της βασιλείας του και είχε διάρκεια 3,5 χρόνια.

Διακριθείσες μορφές της συνόδου ήταν ο Αλέξανδρος ο Κωνσταντινουπόλεως, ο Αλέξανδρος ο Αλεξανδρείας, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Ευστάθιος ο Αντιοχείας, ο Μακάριος ο Ιεροσολύμων, ο Παφνούτιος, ο Σπυρίδων, ο Νικόλαος, κ.α.

Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τον Άρειο και τον Αρειανισμό. Διατύπωσε τους πρώτους όρους ορθού Χριστιανικού δόγματος και ιδιαίτερα τα περί του δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, τον Ιησού Χριστό, ως ομοούσιον τω Θεώ Πατρί.

Συνέταξε τα πρώτα επτά άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Δέσποινα Κατεβαίνη

Υπέρ Υγείας,
Αννης, Ευαγγέλου, Δεσποίνης, Αντωνίου, Αντωνίας.