Η λιτανεία του Πρωτοκύριακου καθιερώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1673 μ.Χ. να γίνεται κάθε πρώτη Κυριακή του Νοέβρη για να θυμάται ο λαός πως το θανατικό αφάνιζε πόλη και χωριά της Κέρκυρας σε σημείο που όλοι οι κάτοικοι κινδύνευαν με σκληρό θάνατο, για δεύτερη μάλιστα φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, σκορπώντας τρόμο και πανικό. Η θαυματουργική όμως επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνα θεράπευσε από την ασθένεια όλους τους προσβληθέντες, σώζοντας τον τόπο.

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ : Τελείται την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη στις 11:00 π.μ.

ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ

Ι.Ν. ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (ΑΦΕΤΗΡΙΑ)

Οδός ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Οδός ΜΙΧ. ΘΕΟΤΟΚΗ

Οδός ΕΥΓ. ΒΟΥΛΓΑΡΕΩΣ

Οδός ΒΙΚΤ. ΔΟΥΣΜΑΝΗ

Οδός ΑΓ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΑΓ. ΜΙΧΑΗΛ & ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οδός ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Οδός ΝΙΙΚ. ΘΕΟΤΟΚΗ

ΠΛΑΚΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Ι.Ν. ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας ανακοινώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή (03-11-2019), (Πρωτοκύριακο), θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις περιλαμβάνουν:

απαγόρευση στάσης και στάθμευσης από την 07:00 έως την 13:00 ώρα, στις οδούς Βίκτωρα Δούσμανη και Αγωνιστών Πολυτεχνείου (από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου έως τα Ανάκτορα).

διακοπή της κυκλοφορίας, από την 10:00 έως την 13:00 ώρα , στη συμβολή των οδών Αγωνιστών Πολυτεχνείου και Λεωφόρου Δημοκρατίας (ΝΑΟΚ).

απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων (φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης), από την 10:00 έως την 13:00 ώρα, στις οδούς Λ. Δημοκρατίας (από κολώνα Ντούγκλα έως ΝΑΟΚ), Ασπιώτη και Ακαδημίας
Σχετική η 39/2019 από 02-11-2019 απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.