Στις 26 Μαΐου, ημέρα εορτής της Μεσοπεντηκοστής, εορτάζει η Σόφια και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας τον Άγιο Νεομάρτυρα Γεώργιο της Σόφιας. Στην βουλγαρική πρωτεύουσα υπάρχουν δύο Ναοί αφιερωμένοι στον Άγιο.

Το Ένα Εκκλησάκι είναι στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου «Alexandrovska» στο μέρος όπου μαρτύρησε ο Άγιος Γεώργιος ενώ ο άλλος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι μια ροτόντα που θεωρείται το παλαιότερο αρχιτεκτονικό μνημείο στη Σόφια και είναι στο βόρειο τμήμα του έχει ενταφιαστεί ο Άγιος.

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ροτόντα με τις ευλογίες του Πατράρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και τους Προϊστάμενους Ιερείς του Ναού αλλά και διακόνους και δεκάδες πιστούς από τη Σόφια.

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος τέλεσε τον Αγιασμό στην αυλή του Ιερού Ναού και στη συνέχεια μετέβη εν πομπή στον τάφο του Νεομάρτυρα της Σόφιας και τέλεσε Τρισάγιο ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στον Ναό όπου ο Επίσκοπος μίλησε στους πιστούς για το βίο του Αγίου Γεωργίου.

ope.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.