Λάβρος από άμβωνος ήταν σήμερα, Κυριακή 14 Απριλίου 2024 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος κατά την διάρκεια του κηρύγματος από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας ομωνύμου Δήμου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στην απουσία των βουλευτών της περιφέρειας από την υποδοχή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και του Εσπερινού που ακολούθησε.

«Λυπάμαι που απόψε δεν έχω την δυνατότητα και μου την αποστερούν να ευχαριστήσω έστω και έναν βουλευτή της περιφέρειας. Δεν το έμαθαν, το αγνοούν, και το αγνοούν γιατί δεν είναι στα ενδιαφέροντά τους. Το αγνοούν όπως αγνοούν και την καρδιά αυτού του λαού, όπως αγνοούν και τα θέματα και τα ζητήματα και τις ανάγκες αυτού του λαού» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πανιερώτατος.

Στην συνέχεια ο κ. Αγαθάγγελος τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι χαίρονταν μόνο όταν ψήφισαν τα μνημόνια, με τα οποία πείνασε αυτός ο λαός. Όλοι χαίρονταν όταν ψήφιζαν για τα funds και τις τράπεζες και όλοι χαίρονταν όταν ψηφιζόταν ο νόμος για τον «γάμο» των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά ξεχνάμε το εξής, ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον Θεό».

«Ει ο Θεός να δώσει να ξαναγίνουμε μια φτωχή Εκκλησία για να μην μας εκβιάζουν με την εκκλησιαστική περιουσία. Μακάρι αν χρειαστεί να κατέλθωμεν και στις κατακόμβες και μακάρι επιτέλους, για να αναπνεύσουμε ελεύθεροι, να υπάρξει αυτός ο τάχα φανταστικός διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας. Διότι θέλει κουράγιο και τόλμη από όλους τους πολιτικούς άνδρες, όπως και τους εκκλησιαστικούς άνδρες να ομολογήσουμε ότι οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ήδη είναι διακριτές από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας το 1974. Και να θυμηθούμε ότι σε κανένα άλλο Ευρωπαϊκό κράτος, μα σε κανένα άλλο Χριστιανικό κράτος δεν υπάρχει τέτοια σχέση, τέτοιο ζύμωμα Ρωμηοσύνης, Γένους και Εκκλησίας. Αυτή είναι η ιστορία, αυτή είναι η παράδοσή μας και εμείς θα την διαφυλάξουμε» – υπογράμμισε κλείνοντας ο Πανιερώτατος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.