Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων και μετά τις 30 Νοεμβρίου που λήγει η σχετική προθεσμία.

Παράλληλα προανήγγειλε πως θα επεκταθεί η κάλυψη των ιδιοκτητών ακινήτων στα οποία υπάρχει μείωση ενοικίου και θα επιστρέφει και το Δεκέμβριο το 50% του ποσού της απώλειας και για τον μήνα Δεκέμβριο.

Για το επίδομα θέρμανσης ο υπουργός είπε πως τα κριτήρια είναι διευρυμένα και πως η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Δεκέμβριο ώστε οι δικαιούχοι να πάρουν κατ’ ελάχιστον 80 ευρώ. Για τους ορεινούς όγκους, που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες οι δικαιούχοι θα πάρουν από 600 έως 800 ευρώ, ενώ -όπως είπε- η προκαταβολή θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 4. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 320.000 εγκρίσεις αιτήσεων.

Ξεκίνησε η πληρωμή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, π. ΚΕΑ στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ήδη έχουν πιστωθεί τα μετρητά ενώ εντός της ημέρας θα πιστωθούν και τα χρήματα στις προπληρωμένες κάρτες. Ως γνωστόν ο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα όπως και άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη του μήνα αλλά η πίστωση ξεκινάει την προηγούμενη το μεσημέρι. Αρά, σήμερα Παρασκευή θα πληρωθεί το επίδομα του ΟΠΕΚΑ ενώ θα ακολουθήσουν και οι πληρωμές και άλλων επιδομάτων του οργανισμού.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΑ ενημερώνει ποια επιδόματα θα πληρωθούν την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020. Η πίστωση όπως προαναφέραμε όμως ξεκινάει από σήμερα. Τα επιδόματα που πληρώνονται είναι:

Επίδομα Παιδιού (ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΔΟΣΗ Α21)

Επίδομα Ενοικίου

Επίδομα Γέννησης

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Προνοιακά Επιδόματα Ατόμων με Αναπηρία

Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής

Επίδομα Ομογενών

Σύνταξη ανασφαλίστων υπερηλίκων (Ν. 1296/1982)

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων

Συνεισφορά Δημοσίου του Ν. 4605/2019

Συνεισφορά δημοσίου για δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού” Ν. 4714/2020 ( Πρόγραμμα Γέφυρα)

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.