Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Μαϊου ο πανηγυρικός υπαίθριος προεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου, στη Λάρισα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στο Λόφο του Φρουρίου ενώ πραγματοποιήθηκε λιτανευτική πομπή μέχρι τον Μητροπολιτικό Ναό και άνοιγμα της Λάρνακας των Ιερών του Λειψάνων.

Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων ο Αυστραλίας Μακάριος

Επίτιμος δημότης του Δήμου Λαρισαίων θα ανακηρυχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο οποίο θα βρεθεί στην πόλη της Λάρισας προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Λάρισας Αγιο Αχίλλιο.

Ειδικότερα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Δήμου Λαρισαίων, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου, στις 11.30 π.μ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, συνδέεται με την Λάρισα αφού έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας». Επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση στη διδασκαλία τις Βιοηθικής, καρπός των οποίων ήταν και το διδακτικό εγχειρίδιο πού εξεδόθη, σε συνεργασία με την κ. Άννα Μαυροφόρου, υπό τον τίτλο: «Βιοηθικοί Προβληματισμοί στην Ιατρική Δεοντολογία».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.