Με τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κερατσινίου.

Στην Λιτανεία και στον μεθεόρτιο εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Άγιος Αντώνιος με το είδος της ζωής που επέλεξε, εκπροσωπώντας την έρημο της αγάπεως και της πίστεως, θέλησε να αγαπήσει τον Θεό και τον άνθρωπο. Έτσι, σήμερα μας διδάσκει ότι με αγάπη Θεού θα δούμε στο πρόσωπο του συνανθρώπου μας τον εαυτό μας, τον αδελφό μας, που κτίστηκε από τον ίδιο Θεό Πατέρα, δείχνοντας σεβασμό απέναντι του».

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο για την άριστη οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ ευχήθηκε στους εκατοντάδες πιστούς ο Μέγας Αντώνιος να τους έχει υπό την σκέπη και την προστασία του.

Τέλος ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο για την παρουσία του στην πανήγυρη, την Δημοτική Αρχή Κερατσινίου, την Φιλαρμονική του Δήμου, τους επισήμους, καθώς επίσης και όλους τους προσκυνητές για την συμμετοχή τους στις φετινές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.