Το Παλιούρι είναι ένα γραφικό χωριό στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου με αρκετά ακόμα πέτρινα σπίτια, κτισμένα κατά την εποχή της τουρκοκρατίας, χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός.

Με την προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός από του έτους 2010 στις 24 Σεπτεμβρίου κατ’ έτος τιμάται η εφέστιος εικόνα της Παναγίας της Παλιουριώτισσας, κατ΄ αντιστοιχία με την εορτή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μεταξάδων Αρχιμ. Ιάκωβο Αρναουτίδη και άλλους ιερείς προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπου ομίλησε για τα θαύματα της Παναγίας και την δύναμη της προσευχής των πιστών.

Ανεφέρθη, επίσης, εκτενώς στα γεγονότα της θαυματουργικής ευρέσεως της εφεστίου εικόνος της Παναγίας της Παλιουριωτίσσης και για την αξία του ιερού τούτου κειμηλίου, για την σύνδεση της ιστορίας του τόπου με το παρόν και το μέλλον.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του στον εφημέριο της ενορίας π. Παύλο Κυριαζίδη για την φιλότιμη και αξιέπαινη διακονία του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.