Με την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου και Σύρου & Μήλου Δωροθέου Β', πραγματοποιούνται από σήμερα στην ιερά νήσο Μήλο ιερές Τελετές και λαμπρές πνευματικές Εκδηλώσεις, για τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών.

Το απόγευμα με πάνδημη λιτανευτική πομπή, επικεφαλής έχουσα τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία ευρίσκεται στη Μήλο για το γεγονός αυτό με εντολή του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ.Σταμ.Ράπτη (ΛΣ), με τη συμμετοχή των ιερέων της Μήλου, Μηλίων προσκυνητών από την Αθήνα και παραθεριστών, του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Βρούτση, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκου, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Επάρχου Σίφνου- Μήλου κ. Βενάκη, του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, του νεοκλεγέντος Δημάρχου κ. Εμμ. Μικέλη, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας ΛΣ κ. Γκύζη, Αξιωματικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Μήλου, του κ. Ειρηνοδίκη Μήλου, του εκπροσωπούντος την Εταιρεία “ΙΜΕΡΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ” κ. Αθανασίου Κεφάλα, της νεοεκλεγείσης Επάρχου κας Ελισάβετ Χωριανόπουλου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου κας Φραγκίσκας Κουνάνη, της Προέδρου της Φιλοπρόοδου Αδελφότητας Τρυπητής κας Ζαχαρούλας Ρηγοπούλου, της Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Μηλίων «Η Αγία Σοφία», κας Χρυσούλας Ευριπίδου, οι ιερές εικόνες των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών μετεφέρθησαν από τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής στον αύλιο χώρο των ιερών Κατακομβών, όπου ετελέσθη Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος και εκήρυξε το θείο λόγο.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στον χώρο αυτό είναι θαμμένοι Μάρτυρες. Μάρτυρες, όμως, υπογράμμισε, είναι όλοι οι άγιοι, διότι έδωσαν την μαρτυρία του Χριστού, τη μαρτυρία της αλήθειάς Του, τη μαρτυρία ότι ο Θεός δεν είναι μία απρόσωπη δύναμη, αλλά Πρόσωπο σε Τρείς Υποστάσεις, ο δε Χριστός δεν είναι ούτε ένας απλός άνθρωπος, ούτε ένας κοινωνικός εργάτης, ούτε ένας θαυματοποιός, αλλά ο Κύριος μας και Σωτήρας μας.

Αυτή τη μαρτυρία τόνισε, τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, πρέπει να δίνουμε όλοι οι πιστοί στο σύγχρονο κόσμο, για να εύρουμε χάρη ενώπιον του Θεού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν αυταίς από αιώνων ενταφιασθέντων Χριστιανών.

Ακολούθως, οι Αρχιερείς ξεναγήθηκαν στο χώρο των Κατακομβών από την φύλακα Αρχαιοτήτων κα Ζαμπέτα Ραπανάκη.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.