Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου, στον οποίο τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νυχίδης, Εφημέριος του Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Δεσποτικής εορτής. « Η βάπτιση του Χριστού είναι μία θεοφάνεια, δηλαδή φανέρωση του Θεού. Η πρώτη σαφής φανέρωση του Τριαδικού Θεού: Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου, Κύριε, ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις. Ο Υιός του Θεού βαπτίζεται, ο Θεός Πατήρ μαρυτρεί: Οὗτος ἐστιν ὁ υἱός μου ὀ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα,και το Άγιο Πνεύμα -με την μορφή περιστεράς- βεβαιώνει την πατρική φωνή».

Προ του πέρατος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος τέλεσε την ακολουθία της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του αγιασμού των υδάτων στο φράγμα της Κλήρου, στην παρουσία των αξιωματικών και οπλιτών της 2ης Μεραρχίας Πεζικού Κλήρου, κληρικών και λαϊκών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.