Γράφει η Μητρόπολη Χαλκίδος.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη μαρτυρησάντων, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Αμαρύνθου, ο οποίος είναι παρεκκλήσιο της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου.

Αφ’ εσπέρας, Σαββάτο 30 Ιουνίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας από τον Πρεσβ. Ιωάννη Μπαραμπούτη, Εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου και τον Οικον. Κυριακό Κοκκάλα, Εφημέριο του Ι. Ναού, παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τους εορτάζοντες Άγιους Ανάργυρους.

Την κυριώνυμη ημέρα Κυριακή 1 Ιουλίου, λίαν πρωί, ετελέσθη ο Αγιασμός και εν συνεχεία ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία ετέλεσε ο π. Κυριακός Κοκκάλας με την συμμετοχή πολλών πιστών, οι οποίοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο Αναλόγιο απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους της εορτής ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου κ. Ισίδωρος Χαλιούλιας, με την συμμετοχή και άλλων Ιεροψαλτών.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Λαμπρά εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην Αμάρυνθο

Λαμπρά εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην Αμάρυνθο


Λαμπρά εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στην Αμάρυνθο

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.