Μητρόπολη Φθιώτιδος

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και με την συμμετοχή απάντων των Ιερέων και Διακόνων της πόλεως Λαμίας.

Προηγουμένως οι ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο και ψάλλοντας ύμνους των Χριστουγέννων μετέβησαν εν πομπή από το Μητροπολιτικό Μέγαρο στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε στο Δεσποτικό Θρόνο την μικρή Νική Παπασταμάτη, κόρη του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Λαμίας π. Κωνσταντίνου Παπασταμάτη, η οποία είναι μαθήτρια της Γ΄ Δημοτικού και μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και την προέτρεψε να ψάλλει με την αγγελική φωνούλα της το Κοντάκιο της Εορτής, χαρίζοντας την κατάνυξη σε όλους.

Στο τέλος ο Ποιμενάρχης προέτρεψε όλους τους πιστούς που είχαν κατακλίσει τον Μητροπολιτικό Ναό, να εορτάσουν την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων μέσα στην Εκκλησία και να προσέλθουν λίαν πρωί στους Ναούς για να ακούσουν τους θαυμασίους ύμνους. Τέλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλά Χιστούγεννα!

Φωτό imfth & Δημήτριος Ανάγνου

Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων Λαμία: Με λαμπρότητα ο Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.