Λαγκαδάς Τώρα: Η Μακεδονία υποκλίνεται στην Αγία Κυράννα. Πλήθος κόσμου, Μητροπολιτών και Κλήρου προσκυνούν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Κυράννης σήμερα 27 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online βρίσκεται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης όπου τελείται αυτή την ώρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο και θα ακολουθήσει μέχρι τη μία τη νύχτα Ιερά Αγρυπνία.

Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ιεράς μνήμης της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, θα διεξαχθούν, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και με τη συνεργασία της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, εόρτιες Λατρευτικές Εκδηλώσεις και Διεθνές Θεολογικό Συνέδριο, με θέμα: «Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη Ιερά Αγρυπνία

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη

Αγία Κυράννα Λαγκαδά

Αγία Κυράννα

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη Ιερά Αγρυπνία 2019

Στις εορταστικές εκδηλώσεις και την Ιερά Αγρυπνία παρίστανται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης.

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη Αγρυπνία

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Αγρυπνία 2019

Αγία Κυράννα Ιερά Αγρυπνία 2019

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Αγρυπνία 2019

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη Αγρυπνία 2019

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Ιερό Λείψανο

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Ιερό Λείψανο 2019

Αγία Κυράννα Ιερό Λείψανο 2019

Αγία Κυράννα Ιερό Λείψανο 2019

Αγία Κυράννα Λείψανο 2019

Αγία Κυράννα Λείψανο

Αγία Κυράννα 2019

Αγία Κυράννα Λείψανο 2019

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Ιερό Λείψανο

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη Ιερά Αγρυπνία 2019

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Θεσσαλονίκη Αγρυπνία

Αγία Κυράννα Αγρυπνία 2019

Αγία Κυράννα Αγρυπνία

Αγία Κυράννα Λαγκαδά Αγρυπνία

Αγία Κυράννα Λαγκαδά

 

Αγία Κυράννα

Η Αγία Κυράννα η Νεομάρτυς γεννήθηκε στο χωριό Αβυσσώκα ή Βυρσόκα, στη σημερινή Όσσα της Θεσσαλονίκης, από γονείς ευσεβείς και φιλόθεους.

Στο Μαρτύριό της αναφέρεται ότι ήταν εξαιρετικά όμορφη. Αυτή η εξωτερική ομορφιά της Κυράννας, που δεν ήταν τίποτε άλλο από το αντικατόπτρισμα της εσωτερικής της ωραιότητας, αποτέλεσε και την αφορμή να οδηγηθεί στο μαρτύριο, καθώς κάποιος γενίτσαρος, εισπράκτορας των φόρων στο χωριό της Κυράννας, που την ερωτεύθηκε, προσπάθησε επανειλημμένα με κολακείες και δώρα να την ελκύσει και να την πείσει να αλλαξοπιστήσει, για να τη νυμφευθεί.

Επειδή όμως η Κυράννα δεν αποδεχόταν τις κολακείες, ούτε πολύ περισσότερο τα δώρα του Τούρκου, αυτός νομίζοντας πως θα την κάμψει με τον φόβο άρχισε να την απειλεί ότι θα την βασανίσει σκληρά και τέλος θα την θανατώσει, αν δεν υποχωρήσει και δεν αρνηθεί την πίστη της. Αλλά ούτε αυτά τα μέσα έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα για το γενίτσαρο.

Τότε την οδήγησε βίαια στον κριτή της Θεσσαλονίκης και ψευδομαρτύρησε εναντίον της, ότι του είχε δηλώσει ότι θα αλλαξοπιστήσει για να τη νυμφευθεί, αλλά τελικά δεν τήρησε την υπόσχεσή της. Η Αγία Κυράννα με πνευματική ανδρεία ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό. Έτσι οι Τούρκοι την οδήγησαν στη φυλακή.

Διαβάστε ολόκληρο το βίο της Αγίας Κυράννης της Νεομάρτυρος.

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.75 (12 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.