Αυτα ανέφερε ο Σεβασμ. κατά την Ιερά Παράκληση στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα τελέστηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Είναι άμεση ανάγκη να ανοίξουν άμεσα οι Ιεροί Ναοί για την Θεία Λατρεία των Ορθοδόξων Χριστιανών, ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δοκιμασία.

Όταν αδικείται, όχι ένας άνθρωπος αλλά η Εκκλησία Του Χριστού, τότε είναι βαρύ το κρίμα εκείνων οι οποίοι αδικούν την Εκκλησία. Λαμβάνονται σκληρά μέτρα εις βάρος των πιστών της Εκκλησίας και βλέπουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Δεν είμεθα ασυγκίνητοι, γιατί όπως δεν κλείνουμε τα νοσοκομεία και τα θεραπευτήρια, έτσι δεν πρέπει να κλείνουμε και τις εκκλησιές. Αλήθεια, ποιοι υπολόγισαν την πνευματική βλάβη που υφίστανται οι πιστοί όταν μένουν έξω από την Θεία Ευχαριστία; Ποιος μπορεί να το αξιολογήσει αυτό;

Δεν ξεπερνιέται αυτή η δοκιμασία εάν πάμε με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, κλείνοντας τις εκκλησιές να περιμένουμε να αλλάξουν τα πράγματα.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση προς όλους τους αρμοδίους και την Ιερά Σύνοδο να επισπεύσουν τις διαδικασίες ούτως ώστε οι Ναοί του Θεού να λειτουργούν με ορισμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.