ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ – Στις 3 Μαρτίου, την Κυριακή του Ασώτου, ο Μητροπολίτης Μπουριατίας κ. Ιωσήφ τέλεσε τις κυριακάτικες ακολουθίες στον Καθεδρικό ναό της Οδηγήτριας, στην πρωτεύουσα Ουλάν-Ουντέ.

Την προηγούμενη μέρα αφ’ εσπέρας, έγινε Ολονύχτια Αγρυπνία στον ίδιο ναό, όπου στον Εσπερινό ακούστηκε για πρώτη φορά φέτος ο Πολυέλεος ψαλμός της εξορίας «Επί των ποταμών της Βαβυλώνος εκεί ἐκαθίσαμεν και εκλαύσαμεν…». Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος άλειψε τους πιστούς με ευλογημένο λάδι.

Την Κυριακή ο Μητροπολίτης Ιωσήφ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Οδηγήτρια με τους κληρικούς του καθεδρικού ναού. Το εμπνευσμένο, από την παραβολή του Ασώτου, κήρυγμα εκφωνήθηκε από τον ιερέα π.Αντώνιο. Τους Ύμνους κατά τη λειτουργία απέδωσαν δύο χορωδίες: η Επισκοπική χορωδία και η παιδική χορωδία του καθεδρικό ναού της Οδηγήτριας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ιωσήφ προσφώνησε τους ενορίτες με αρχιερατικό λόγο πνευματικής οικοδομής. « Αυτή τη μία από τις Κυριακές που προηγούνται της έναρξης της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για την πνευματική μας οικοδόμηση, θυμόμαστε την ιερή παραβολή του Χριστού για τον Άσωτο Υιό », είπε ο σεβ/τος ανάμεσα στα λόγια του.

Η Ρωσική Αυτόνομη Δημοκρατία της Μπουργιατίας, βρίσκεται στην καρδιά της Ασίας, ανάμεσα στην Μογγολία και τη λίμνη Βαϊκάλη.

Η πόλη είναι γνωστή από το Διεθνές Συνέδριο των Παλαιοημερολογιτών του 2015. Η Μπουργιατία, με έκταση σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, έχει πληθυσμό 985 χιλ. {η πλειοψηφία είναι ρωσικής καταγωγής (67,8%) }, και το 1/3 των κατοίκων της ζει στην πρωτεύουσα Ουλάν-Ουντέ. Έχουμε 8 ώρες διαφορά (GMT+8). Οι περισσότεροι κάτοικοι της Μπουργιατίας είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, και οι ντόπιοι Μπουργιάτες (28%) είναι Βουδιστές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.