ειδησεισ τωρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων 16 Μαΐου 2021 ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παύλου Περιστερίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στη σύντομη προσλαλιά του απηύθυνε αναστάσιμες πατρικές ευχές στο εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον εορτάζοντα διάκονο του Ιερού Ναού και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ήρθα σήμερα να σας μεταφέρω το χαρμόσυνο μήνυμα της χαράς, της ειρήνης, της θαλπωρής και της αγκάλης όπως έπραξε ο Αναστάς Κύριος μας Ιησούς Χριστός στις αγαπημένες μυροφόρες του, που εορτάζουν σήμερα.

Όμως μαζί με τις Μυροφόρες του Χριστού εορτάζουν και δυο άνδρες Μυροφόροι ο ευσχήμων Ιωσήφ και ο Νικόδημος ο νυχτερινός μαθητής που ανήκουν στον όμιλο των μυροφόρων. Και ήσαν προσδεχόμενοι και αυτοί στη Βασιλεία των ουρανών.

Όμως πέραν του αναστάσιμου χαιρετισμού και της εορτής των Μυροφόρων ήλθα να συνεορτάσω μαζί σας για δύο λόγους. Πρώτον διά να τιμήσω τον διάκονο μου Νικόδημο που εορτάζει σήμερα και πέραν της διακονίας του στην εμή αρχιερωσύνη, διακονεί και τούτον τον Ιερό Ναό, αλλά και για να τιμήσω το όνομα Νικόδημος (καθώς είχα προσωπικό τάμα, πως ο πρώτος που θα θελήσει να διακονήσει στον αμπελώνα της Μητροπόλεώς μας θα του έδιδα το όνομα Νικόδημος, ως έπραξα και δοξάζω τον Θεό).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.