ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 30 Απριλίου 2023 07.30 - Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής των Μυροφόρων Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής των Μυροφόρων με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου – Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Κυριακή 30 Απριλίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος ο αδελφός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και μαθητής του Ιησού Χριστού. Ο Άγιος Δονάτος ο Επίσκοπος Ευροίας Ηπείρου. Οι Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 30 Απριλίου 2023 07.30 – Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 30 Απριλίου 2023 07.30. Κυριακής των Μυροφόρων με την εορτή του Αποστόλου Ιακώβου του μαθητού του Ιησού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ
ΜΥΡΟΦΟΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 30 Απριλίου 2023 της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Ζεβεδαίου και μαθητού του Ιησού Χριστού.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής των Μυροφόρων Γυναικών – Κυριακή 30 Απριλίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Κυριακής των Αγίων Μυροφόρων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη των Μυροφορων
Μυροφορεσ Γυναικεσ
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
30 Απριλιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.