Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου – Τι προβλέπει η νηστεία που ακολουθεί η Ορθόδοξη Εκκλησία – Τι να μαγειρέψουμε;
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022 Νηστεία:
Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος
Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως;
Μια καλή επιλογή είναι ο Φασουλαταβάς ή Βουρδουνάρικα που έφτιαχνε ο μακαριστός Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός
Σαρακοστιανά φαγητά – Γέροντας Επιφάνιος Μυλοποταμινός: Φασουλοταβάς ή Βουρδουνάρικα
Υλικά που θα χρειαστείτε
Μισό κιλό φασόλια γίγαντες
3 κρεμμύδια
200 γραμμάρια λάδι
Αλάτι, πελτές ντομάτας, κύμινο, πιπέρι μαύρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βράζουμε τα φασόλια για 45 λεπτά
Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τον πελτέ, το κύμινο και το πιπέρι.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά και στην συνέχεια άλλη μισή ώρα σε σιγανή φωτιά έως να χυλώσουν.
από το βιβλίο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταμινού
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!