ΤΕΛΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥ 2023 Live: ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 5 Φεβρουαρίου ΤΡΙΩΔΙΟ - Πύλη Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου Ζωντανά. Όρθρος Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής του Τελώνη και Φαρισαίου με την αρχή του Τριωδίου - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού. Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Η Αγία Αγάθη η Μάρτυς. Ο Όσιος Πολύευκτος ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Όσιος Θεοδόσιος ο εν Σκοπέλω. Ο Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος και Νεομάρτυρας. Η Αγία Εμμελεία. Η Αγία Νόννα. Η Αγία Ανθούσα. Αρχή του Τριωδίου.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Η Αγία Αγάθη η Μάρτυς. Ο Όσιος Πολύευκτος ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Όσιος Θεοδόσιος ο εν Σκοπέλω. Ο Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος και Νεομάρτυρας. Η Αγία Εμμελεία. Η Αγία Νόννα. Η Αγία Ανθούσα. Αρχή του Τριωδίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΡΧΗ ΤΡΙΩΔΙΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 07.30 – Αρχή Τριωδίου Κυριακής ΙΣΤ’ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 07.30. Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την αρχή του Τριωδίου. Τριώδιο.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 5 Φεβρουαρίου 2023 της Κυριακής του Τελώνη και Φαρισαίου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνη και Φαρισαίου.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής, ορίσθηκε να τιμάται η μνήμη των Αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών, Εμμελείας, Νόννας και Ανθούσης.

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου

Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στην πολύ διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, την οποία ο Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου να διδάξει την θεοφιλή αρετή της ταπεινώσεως και να στηλιτεύσει την εωσφορική έπαρση. Δίδαξε την παραβολή αυτή «πρὸς τίνας τοὺς πεποιθότας ἀφ’ ἐαυτοῖς ὅτι εἰσὶ δίκαιοι, καὶ ἐξουθενούντας τοὺς λοιποὺς». Η τάξη των Φαρισαίων εκπροσωπούσε την υποκρισία και την εγωιστική αυτάρκεια και έπαρση.

Τα μέλη της απόλυτα αποκομμένα από την υπόλοιπη ιουδαϊκή κοινωνία, αποτελούσαν, λαθεμένα, το μέτρο σύγκρισης της ευσέβειας και της ηθικής για τους Ιουδαίους. Αντίθετα οι τελώνες ήταν η προσωποποίηση της αδικίας και της αμαρτωλότητας. Ως φοροεισπράκτορες των κατακτητών Ρωμαίων διέπρατταν αδικίες, κλοπές, εκβιασμούς, τοκογλυφίες και άλλες ειδεχθείς ανομίες και γι’ αυτό τους μισούσε δικαιολογημένα ο λαός.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής ΙΣΤ Λουκά με την παραβολή του Τελώνου και Φαρισαίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.