Στην Ορεινή Νάξο μετέβη το πρωί της Κυριακής 3-4-2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απειράνθου (ή Απεράθου). Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παντανάσσης πόλεως Νάξου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ε’ Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου, προέβη στην «Χειροθεσία Εις Πνευματικόν» του Πανος. Αρχιμανδρίτου π. Δωροθέου Βενετσανόπουλου, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως. Προσφωνώντας τον Χειροθετούμενο ο Σεβασμιώτατος, τόνισε την μεγάλη αξία της διακονίας του Πνευματικού στην εποχή μας, κατά την οποία ο σύγχρονος άνθρωπος, έχει την ανάγκη, όχι μόνο να αποθέσει στον Πνευματικό-Εξομολόγο το φορτίο των αμαρτιών του, αλλά και να λάβει τις κατάλληλες συμβουλές για τα πολλά προβλήματα της ζωής. Για τον λόγο δε αυτό, ο σύγχρονος πνευματικός καλείται να έχει, όχι μόνο τα μορφωτικά και πνευματικά εφόδια για την ευαίσθητη αυτή διακονία, αλλά και την ωριμότητα να οδηγεί τους ανθρώπους εις Χριστόν και όχι στην δημιουργία προσωποπαγούς ομάδος.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Πρόσωπα-Σύμβολα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.