ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΖ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Live: ΟΡΘΡΟΣ 18 Φεβρουαρίου 2024 Ζωντανά - Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΖ Ματθαίου Ζωντανά. Όρθρος του Αγίου Λέοντος με την πίστη της Χαναναίας Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΖ Ματθαίου με την πίστη της Χαναναίας και την θεραπέια της θυγατέρας της - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης. Ο Όσιος Αγαπητός ο Ομολογητής και Θαυματουργός και Επίσκοπος Συναού. Ο Όσιος Κοσμάς εκ Γιαχρόμ. Η πίστη της Χαναναίας. Κυριακή ΙΖ Ματθαίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΑΓΙΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 07.30 – Κυριακή της Χαναναίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙZ ΜΑΤΘΑΙΟΥ: Κυριακή ΙΖ Ματθαίου – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 07.30. Η πίστη της Χαναναίας.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 18 Φεβρουαρίου 2024 της Κυριακής με την πίστη της Χαναναίας και την θεραπεία της θυγατέρας της από τον Ιησού live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΙΖ Ματθαίου με την εορτή του Αγίου Λέοντος.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής ΙΖ Ματθαίου – Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία του Αγίου Λέοντος του Πάπα Ρώμης. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Κυριακή ΙΖ Ματθαίου

Με το σημερινό Ευαγγέλιο Κυριακής ΙΖ Ματθαίου η Εκκλησία θέλει να μας παρουσιάσει πόσο απαραίτητη είναι για τη ζωή μας η πίστη στον Ιησού Χριστό. Τέτοια μεγάλη πίστη είχε και η γυναίκα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής ΙΖ Ματθαίου. Η Χαναναία γυναίκα δείχνει σ’ όλους μας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να αποκτήσουμε αυτή την πίστη στη ζωή μας.

Η δυστυχισμένη Χαναναία γυναίκα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσει τον Κύριο, επειδή η πίστη που είχε μέσα της φλόγιζε την καρδιά της από αγάπη. Η Χαναναία ζητούσε το έλεος του Θεού, γιατί δεχόταν πως ο Κύριος είναι ο Θεός. Αυτός έχει την εξουσία να συγχωρεί τις αμαρτίες των ανθρώπων και να χαρίζει το έλεος και την αγάπη του. Ο Κύριος στην αρχή δε δίνει σημασία στις παρακλήσεις της Χαναναίας. Δεν της απαντάει καθόλου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής ΙΖ Ματθαίου.

Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης

O Άγιος Λέων υπήρξε από τούς μεγαλύτερους υπερασπιστές και προμάχους της ορθόδοξης πίστης. Έζησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Μαρκιανού και Πουλχερίας. Διακρινόταν για την μεγάλη θεολογική του κατάρτιση, το ήθος του χαρακτήρα του, την αγνότητα του βίου του. Διετέλεσε επίσκοπος της πρεσβυτέρας Ρώμης.

Σημαντικότατη ήταν η συμβολή του στις εργασίες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, όταν απέστειλε τέσσερις αντιπροσώπους, ως και επιστολή στην οποία με πλήρη ακρίβεια και βάσεις της αποστολικής παραδόσεως, καθόριζε τις δύο φύσεις του Χριστού, η οποία βοήθησε στη διεξαγωγή των συζητήσεων ως και στη συγγραφή των τελικών όρων της Συνόδου.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την γιορτή του Αγίου Λέοντος του Επισκόπου Ρώμης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.