ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ 2024 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Live: ΟΡΘΡΟΣ 3 Μαρτίου Ζωντανά - Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΖ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος του Ασώτου υιού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΖ Λουκά με την παραβολή του άσωτου γιου - Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 στις 07.30 το πρωί. Οι Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος οι Μάρτυρες. Ο Άγιος Θεοδώρητος ο Ιερομάρτυρας και Πρεσβύτερος Αντιοχείας. Κυριακή ΙΖ Λουκά με την παραβολή του Ασώτου Υιού. Δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 07.30 – Κυριακή ΙΖ’ Λουκά με την παραβολή του άσωτου υιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ: Κυριακή του ασώτου υιού – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 07.30. Κυριακής ΙΖ’ Λουκά με την παραβολή του άσωτου γιου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 3 Μαρτίου 2024 της Κυριακής του ασώτου γιου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων. Κυριακή ΙΖ Λουκά με την εορτή της Δεύτερης Κυριακής του Τριωδίου.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής ΙΖ Λουκά με την παραβολή του ασώτου υιού – Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Δεύτερης Κυριακής του Τριωδίου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Κυριακή του Ασώτου Υιού

Τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου διαβάζεται στις Εκκλησίες η παραβολή του ασώτου υιού, την οποία αναφέρει στο Ευαγγέλιό του ο Λουκάς από την οποία η ημέρα αυτή έλαβε το όνομά της. Στην παραβολή του Ασώτου ο Ιησούς Χριστός διδάσκει την αξία της συγχώρησης και το μεγαλείο της μετάνοιας, δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους στη διδασκαλία της Εκκλησίας. Ο Λουκάς γράφει ότι κάποτε υπήρχε ένας πατέρας που είχε δύο γιους.

Ο νεότερος, κάποια στιγμή, ζήτησε το μερίδιο της κληρονομιάς του κι έφυγε σε μακρινές χώρες, όπου σπατάλησε την περιουσία του «ζων ασώτως». Τα χρήματα κάποτε τελείωσαν και στην περιοχή έπεσε μέγας λιμός. Αναγκάστηκε να γίνει χοιροβοσκός και να προσπαθεί να χορτάσει από τα ξυλοκέρατα, που έτρωγαν τα γουρούνια. Μέσα στη παραζάλη του θυμήθηκε την αρχοντική ζωή στο πατρικό σπίτι. Θυμήθηκε πως ακόμα και οι δούλοι του πατέρα του ζούσαν ασύγκριτα καλύτερη ζωή από τη δική του.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά την ερμηνεία ευαγγελίου Κυριακής ΙΖ Λουκά με την παραβολή του άσωτου υιού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.