Κυρά Σαρακοστή : Το έθιμο και η συνταγή βήμα βήμα. Σας έχουμε την καλύτερή συνταγή βήμα – βήμα για να φτιάξετε τη δική σας Κυρά-Σαρακοστή ! Κρατάτε τα ήθη και έθιμα μας, μεταλαμπαδέψτε τα στα παιδιά σας.

Κυρά Σαρακοστή : Το έθιμο και η συνταγή βήμα βήμα

Υλικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 – 250 ml. νερό

3 κ.σ. αλάτι

Μπαχαρικά (όπως γαρύφαλλο& & κόλιανδρο), για τη διακόσμηση

Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να φτιάξουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.

2. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη.

3. Παίρνουμε το ένα από τα δύο ζυμάρια και με τη βοήθεια του πλάστη το ανοίγουμε.

4. Δημιουργούμε με το πατρόν το σχήμα της Κυρά Σαρακοστής και κόβουμε περιμετρικά.

5. Με τα ζυμαράκια που έχουν μείνει δημιουργούμε πλάθοντας τα τη ποδιά, το σταυρό και το μαντήλι. Τα τοποθετούμε πάνω στο ‘’σώμα’’ της κυρά Σαρακοστής.

6. Στολίζουμε με διάφορα μπαχαρικά.

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα 15-20 λεπτά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.