Λύπη για την εισβολή στην Ουκρανία και τις ψυχές που φεύγουν εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση RIK. Ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, είπε ότι ο Πούτιν μπορεί να πηγαίνει εκκλησία και να κάνει μετάνοιες αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Το τεράστιο λάθος που κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος να ισοπεδώσει μια μεγάλη χώρα και δεν τον ενδιαφέρει πόσες ψυχές θα φύγουν από αυτή την πράξη. Ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού και πρέπει να την σεβόμεθα. Μπορεί ο κύριος Πούτιν να πηγαίνει στην εκκλησία, να κάνει και μετάνοιες, να βάλλει τον σταυρό του, να κοινωνεί, αλλά ταυτόχρονα να σκοτώνει. Αυτή είναι η ορθοδοξία του;»

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναφέρθηκε και στο θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας κάνοντας λόγο για δικαίωση του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και του ιδίου στην απόδοση και υποστήριξη της αυτοκεφαλίας.

«Δεν διαψεύστηκα εγώ αλλά οι αδελφοί που έλεγαν ότι το όλο Ουκρανικό θέμα, είναι θεολογικό και εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε πέρα για πέρα ότι είναι πολιτικό. Είναι την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο Πούτιν, που ήθελε από την αρχή και έμπλεξε μέσα και το εκκλησιαστικό. Νομίζω ότι πράγματα είναι ξεκάθαρα και έχει πληρέστατο δίκαιο ο Οικουμενικός πατριάρχης και να μην ξεχνούμε ότι η μισή ορθοδοξία ήταν κάτω από τον κουμμουνισμό και μέχρι σήμερα τους επηρεάζουν οι Ρώσοι» είπε ο Μακαριώτατος.

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος απάντησε για το θέμα της υγείας του, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε λόγω κατάγματος στο χέρι.

«Έχω υπομονή πολύ, πίστη, θάρρος, δεν υπολογίζω τίποτα. Τα έχω όλα στον Θεό, σε Εκείνον πιστεύω, σε Εκείνον έχω τις ελπίδες μου και πιστεύω ότι θα πάω καλά» είπε ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.