Εν πολλοίς, συμπίπτουν οι θέσεις του για θέματα παιδείας και για το εθνικό θέμα με τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργο Κολοκασίδη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ύστερα από συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον κ. Κολοκασίδη, ο οποίος ανέφερε πως «είναι μια δύσκολη εποχή για τους Έλληνες Κύπριους και χρειάζονται και την στήριξη της εκκλησίας της Κύπρου».

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είπε ότι συζήτησαν πολλά θέματα τα οποία έθιξε και στον λόγο του κατά την ενθρόνιση του «αλλά και διαχρονικά». «Μιλήσαμε και για την παιδεία και για το εθνικό μας θέμα. Εν πολλοίς συμπίπτουν οι θέσεις μας», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερα στο εθνικό θέμα, όπως είπε ο Μακαριότατος, «ζητούμε πάντα να ισχύσουν και για τον λαό μας τα ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία ισχύουν για όλους τους Ευρωπαίους και για όλους τους ελεύθερους πολίτες».

Πρόσθεσε πως «όταν αυτά ισχύσουν δεν θα υπάρχει καμιά αμφισβήτηση για την δημοκρατικότητα των θεσμών και για το ότι η εκκλησία πια δεν θα αναμειγνύεται και δεν θα έχει λόγο».

«Όταν θα έχουμε μια εκλελεγμένη Κυβέρνηση από όλον τον κόσμο που κατοικεί νόμιμα στην Κύπρο και κάθε άνθρωπος θα έχει μία ψήφο και θα ισχύουν όλα τα δικαιώματα που ισχύουν παντού τότε θα είμαστε σε μια ευνομούμενη πολιτεία που δεν θα αμφισβητείται από κανένα και θα προχωρούμε για όλα τα άλλα θέματα», υπογράμμισε ο Μακαριότατος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ευχαρίστησε τον κ. Κολοκασίδη γιατί τον επισκέφθηκε για να του ευχηθεί και επίσημα για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Από την πλευρά του, ο κ. Κολοκασίδης είπε ότι ζήτησε τη συνάντηση για να ευχηθεί στον Μακαριότατο «μια καλή αρχιερατεία, την οποία αναλαμβάνει σε δύσκολες συνθήκες».

«Ο Μακαριότατος έχει πλήρη επίγνωση λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις που έχει καταθέσει κατά διαστήματα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι μια δύσκολη εποχή για τους Έλληνες Κύπριους και χρειάζονται και την στήριξη ενός διαχρονικού θεσμού όπως είναι η εκκλησία της Κύπρου».

Ο κ. Κολοκασίδης είπε ακόμη ότι συζήτησαν θέματα τα οποία είναι «και ενδιαφέροντος του Μακαριότατου», προσθέτοντας ότι «είναι ενδιαφέροντος, ευλόγως και ιστορικά, όπως είναι τα ζητήματα παιδείας και ελληνικής ταυτότητας». «Η εκκλησία υπήρξε κιβωτός προστασίας και της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής φυσιογνωμίας του τόπου», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι συζήτησαν «αναπόφευκτα και για το εθνικό μας θέμα», όπου εντόπισαν πολλά κοινά. «Εύχομαι η αρχιερατεία σας να είναι ευλογημένη και να έχει το αποτέλεσμα που αναμένει κανείς να έχει από την εκκλησία και ιδιαίτερος από εσάς», κατέληξε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.