Έντονες αντιδράσεις έφερε η κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην οδό Ισοκράτους στην εντός των τειχών πόλη, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό.

Για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας, προσθέτοντας ότι η αποκατάσταση των εν λόγω διατηρητέων οικοδομών περιλαμβανόταν στις άδειες που εκδόθηκαν για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής.

“Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο ο Δήμος διερευνά σε βάθος και θα ενημερώσει ανάλογα”, αναφέρει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος

«Μας λυπεί ιδιαίτερα οποτεδήποτε χάνεται ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, σχετικά με την κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Λευκωσίας σημειώνει πως «υπήρξε εκ των υστέρων ενημέρωση ότι ένα εκ των υποστατικών ήταν επικίνδυνο, κάτι όμως που ακόμη η υπηρεσία του Δήμου διερευνά και δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Δημοτική Μηχανικός του Δήμου έχει αποστείλει επιστολή προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή στην οποία αναφέρει ότι η κατεδάφιση των διατηρητέων κτiρίων έγινε αυθαίρετα και παράνομα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.