Με αισθήματα χαρμολύπης και μεγάλη συγκίνηση, κλήρος και λαός προέπεμψε σήμερα Παρασκευή 20ή Νοεμβρίου 2020 τον μακαριστό Χωρεπίσκοπο Σαλαμίνος κυρό Βαρνάβα στην αιωνιότητα.

Από το πρωί, πνευματικά του τέκνα από όλη την Κύπρο προσέρχονταν στον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριωτίσσης για να αποτίσουν φόρο τιμής και να αποδώσουν το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα ιεράρχη.

Νωρίς το πρωί ετελέσθη, στον ίδιο ιερό ναό και με την παρουσία τού σκηνώματος τού εκλιπόντος, Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου.

Μετά την άφιξη τού Μακαριωτάτου, η ώρα 10:00 έγινε η έναρξη της Εξοδίου Ακολουθίας, στην οποία προεξήρχε ο ίδιος ο Προκαθήμενος τής Εκκλησίας Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, Κιτίου κ. Νεκτάριος, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Χύτρων κ. Λεόντιος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και ο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος.

Τέλος, συγκινητική ήταν και η αθρόα προσέλευση κληρικών, οι οποίοι με βαθύτατη συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρέτισαν τον αοίδιμο χωρεπίσκοπο Σαλαμίνος, ο οποίος υπήρξε για αυτούς, πέραν από πνευματικός πατέρας, συνεργάτης, συμπαραστάτης και σύμβουλος.

Μετά το πέρας τής Εξοδίου Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η εκφώνηση τού επικηδείου λόγου από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο.

Επίσης, ο Μακαριώτατος, πριν την κατάθεση στεφάνου, απηύθυνε λίγα λόγια από καρδιάς προς τον μακαριστό Χωρεπίσκοπο, με τον οποίο γνωριζόταν από νεότητος και συνεργάστηκε σε πολλές δοκιμασίες τής Εκκλησίας και τής Πατρίδος μας.

Μετά την εκφώνηση των επικηδείων, άπαντες οι παριστάμενοι έδωσαν πανευλαβώς «τὸν τελευταῖον ἀσπασμόν» εις τον αποιχόμενο πολιό Αρχιερέα της Εκκλησίας μας και εν συνεχεία υπό τους πενθίμους ήχους των κωδώνων, το σεπτό σκήνωμα μετεφέρθη οδικώς στον Ιερό Ναό Αγίας Ολυμπιάδος παρά την Μοσφιλωτή για τον ενταφιασμό του.

Οι σημαίες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή θα κυματίζουν καθόλη τη διάρκεια τής ημέρας μεσίστιες.

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.