Την Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ο επίσημος εορτασμός του Αγίου Νικολάου, Προστάτη Αγίου του Πολεμικού Ναυτικού.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος κ. Μαρίνος Σιζόπουλος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέας Λουκά, ο Υπαρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και η ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού με το Επιτελείο του και ολιγομελής αντιπροσωπεία αξιωματικών άλλων όπλων και σωμάτων.

Στην Ημερήσια του Διαταγή, ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού, ανέφερε ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα θύμησης και τιμής όλων των ηρώων του Ναυτικού που θυσίασαν την ζωή τους μαχόμενοι για την προάσπιση της πατρίδας. Ακολούθως ανέφερε, ότι οι συνεχείς ασκήσεις και συνεργασίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με Ναυτικές δυνάμεις φίλων γειτονικών και άλλων χωρών, που μοιράζονται ίδιες αξίες και κοινό όραμα για ασφάλεια και σταθερότητα, υποδεικνύουν ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι το Ναυτικό θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στα τεκταινόμενα της περιοχής. Στην συνέχεια, προέτρεψε το προσωπικό του Ναυτικού, άντρες και γυναίκες, να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα, ώστε σύντομα το όραμα για δημιουργία μιας υπολογίσιμης Ναυτικής δύναμης, να γίνει πραγματικότητα και τους κάλεσε να μείνουν προσηλωμένοι στο καθήκον και την αποστολή τους, συνεργαζόμενοι με κάθε φορέα της Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση της τελετής, αποδόθηκε χαιρετισμός από την αντιπροσωπεία των επισήμων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, στην Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ και το Πλοίο γενικής Υποστήριξης ΑΛΑΣΙΑ, τα οποία ήταν αγκυροβολημένα στις προσβάσεις του λιμένα της Ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης», ενώ έγινε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, από τον κ. Υπουργό Άμυνας, προς τιμή των πεσόντων.

Η τελετή του εορτασμού πραγματοποιήθηκε τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία του COVID-19.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.