Σε κινητοποίηση τέθηκε η Κυπριακή Αστυνομία, ύστερα από ενημέρωση ότι στο δημοτικό σχολείο της Πύλας στην επαρχία Λάρνακας, όπου φοιτούν Ελληνοκύπριοι μαθητές, άγνωστοι κατέβασαν την Ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη και την έκαψαν.

Η σημαία εντοπίστηκε μισοκαμένη την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, ενώ στο σημείο μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις.

Μιλώντας σε Κυπριακά μέσα, ο Κοινοτάρχης της Πύλας Σίμος Μυτίδης επιβεβαίωσε το συμβάν και ανέφερε ότι θα αναρτηθεί άλλη σημαία στο σημείο, ενώ παράλληλα τονίζει την μη σωστή αστυνόμευση της κοινότητας.

«Στο Δημοτικό δεν είχαμε έτσι περιστατικό ξανά, είχαμε όμως στο Τουρκοκυπριακό 2-3 περιστατικά τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε στο Cyprus Times, ενώ επίσης σε δηλώσεις του στο dialogos.com.cy πρόσθεσε: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα που επιφέρει η μη σωστή αστυνόμευση της Πύλας, καθώς εντός της περιοχής της Νεκράς Ζώνης, μόνο τα Ηνωμένα Έθνη μπορούν να επιτηρούν».

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Η Πύλα είναι ένα μικτό χωριό εντός της «πράσινης γραμμής» και υπάγεται στην επαρχία Λάρνακας. Πρόκειται για οικισμό στην αποστρατικοποιημένη ζώνη και είναι ο μοναδικός που μετά την τουρκική εισβολή του 1974, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνεχίζουν να συνυπάρχουν μέχρι και σήμερα. Είναι ένα από τα τέσσερα χωριά που διοικούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία και υπάγονται σε αυτήν, αλλά ταυτόχρονα και με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.