Κύπρος: Εκοιμήθη εν Κυρίω η σεβαστή Γερόντισσα της Μονής Ιουστίνη Μοναχή. Ανακοινώνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και σε όλους τους γνωστούς της καθ᾽ ημάς Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης ότι σήμερα, 2 Ιουλίου 2022, στις 10 π.μ., εξεδήμησε προς Κύριον η οσιωτάτη καθηγουμένη και κτιτόρισα της Μονής μας Ιουστίνη Μοναχή. Παρακαλούμε, εύχεσθε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτής. Τα της εξοδίου αυτής Ακολουθίας θα ανακοινώσουμε εντός ολίγου.

Μετά των Αγίων ανάπαυσον, Χριστε, την ψυχήν της δούλης σου Ιουστίνης ηγουμένης μοναχής, ένθα ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος.
Ετι δεόμεθα υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου δούλης του Θεού Ιουστίνης ηγουμένης μοναχής και υπέρ του συγχωρηθήναι αυτώ (αυτή) παν πλημμέλημα εκούσιόν τε και ακούσιον.
Όπως Κύριος ο Θεός τάξη την ψυχήν αυτού (αυτής) ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται· τα ελέη του Θεού, την βασιλείαν των ουρανών και άφεσιν των αυτού (αυτής) αμαρτιών, παρά Χριστώ τω αθανάτω Βασιλεί και Θεώ ημών αιτησώμεθα.
Του Κυρίου δεηθώμεν.
ο Χορός: Κύριε, ελέησον.
ο ‘Ιερεύς: ῞Οτι Συ ει η ανάστασις, η ζωή και η μακαρία ανάπαυσις (της κεκοιμημένης δούλης) σου Ιουστίνης ηγουμένης μοναχής Χριστέ ο Θεός ημών, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν, συν τω ανάρχω σου Πατρί, και τω παναγίω, και αγαθώ και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αιωνία σου η μνήμη αξιομακαριστος και αείμνηστος αδελφή ημών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.